Arbeidsongeschiktheidsverzekering | AOV
Arbeidsongeschiktheidsverzekering | AOV

Arbeidsongeschiktheidsverzekering | AOV

Goed beschermd bij arbeidsongeschiktheid

De voordelen op een rij

Advies binnen een week

Jaarlijkse check-up

Onafhankelijk advies


Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)?

Als u als ondernemer ziek of arbeidsongeschikt wordt krijgt u niet doorbetaald omdat u niet in loondienst bent. 

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) vangt het inkomsensverlies op wat ontstaat op het moment dat u door ziekte of een ongeval niet, of slechts deels, in staat bent om uw werkzaamheden uit te voeren. Uw uitgaven gaan op dat moment gewoon door maar u ontvangt geen of geen volledig inkomen.


Voor wie?

Een AOV is voor ondernemers die afhankelijk zijn van het inkomen dat ze zelfstandig verdienen. Zoals zzp’ers en directeuren-grootaandeelhouders. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers is op dit moment niet verplicht, maar dit gaat veranderen.

In het pensioenakkoord is afgesproken dat alle zelfstandigen verplicht verzekerd zijn tegen arbeidsongeschiktheid. De verplichte AOV gaat gelden voor álle ondernemers, niet alleen voor de zzp'er, dus ook voor ondernemers mét personeel, dga's en vrije beroepsbeoefenaren. De wetgeving wordt verwacht in 2026 en zal dus niet eerder ingaan dan 1 januari 2027. 

 

Hoogte premie AOV

De hoogte van de AOV-premie hangt af van een aantal factoren:

  • Uw beroep. Heeft u een grote kans op fysieke klachten? Of bijvoorbeeld op stressklachten?
  • Uw leeftijd. Boven een bepaalde leeftijd kunt u meestal geen AOV meer afsluiten. Of alleen tegen een hogere premie.
  • De eigenrisicoperiode. Dat is de periode waarin u zelf uw inkomstenverlies opvangt als u ziek wordt. Dat heet ook wel wachttijd.
  • De dekking die u kiest. U bepaalt zelf waar u wel en niet voor verzekerd bent. Dit heet de dekking. Hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie.

We maken graag een berekening voor u.
 

 

AOV voor advocaten, accountants, notarissen

Speciaal voor advocaten, accountants, notarissen is de M-AOV ontwikkeld. De M-AOV kenmerkt zich door uitstekende voorwaarden en een zeer scherpe premiestelling. Afhankelijk van de aanvangsleeftijd, scheelt dit vaak 25% tot 70% over de gehele looptijd.   
 

Meer over M-AOV

 

Advies over AOV

Een AOV afsluiten die goed bij u past? Wij vertellen u graag meer over de verschillen tussen de verschillende AOV verzekeringen. En natuurlijk over de voordelen van elke AOV voor zzp'ers, dga’s en ondernemers. 

Onze AOV adviseurs hebben jarenlange ervaring in het adviseren over arbeidsongeschiktheid en kennen de risico’s en uitdagingen in uw dagelijkse werkveld. Wij adviseren onafhankelijk en op maat. Zodat u een AOV oplossing krijgt die is afgestemd op uw persoonlijke wensen.

Neem contact opVeelgestelde vragen

Waarom een AOV?

Als ondernemer bent u afhankelijk van uw inkomsten vanuit uw bedrijf. Raakt u als ondernemer arbeidsongeschikt, dan betekent dat vaak verlies van deze inkomsten. Tegelijkertijd blijven uw uitgaven doorgaan. U kunt dit inkomensverlies opvangen met een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Vanuit de verzekeraar ontvangt u dan niet alleen een uitkering, maar veelal ook intensieve en deskundige begeleiding om snel weer aan het werk te kunnen gaan.

Wat valt er onder een AOV?

Er zijn diverse verzekeringsvormen en tarieven afhankelijk van uw beroep en wensen. Het is daarom goed u uitgebreid te laten voorlichten.

In de meeste varianten is verzekerd:

  • Arbeidsongeschiktheid door ziekte, ongeval of psychische klachten.
  • Beroepsarbeidsongeschiktheid, dus afgestemd op uw beroep.
  • Zwangerschapsuitkering
  • Preventiemaatregelen en re-integratieMeer weten over het arbeidsongeschiktheidsrisico?

Joost Klunder

Wilt u meer weten?
Joost Klunder staat voor u klaar.

Ik breng graag samen met u in kaart wat uw wensen en doelen zijn, of deze haalbaar zijn en aan welke aandachtspunten u moet denken. Zo komen we tot een plan waarin ook financiële en fiscale voordelen zijn opgenomen. Ik help u graag met al uw vragen.