Rechtsbijstandsverzekering
Rechtsbijstandsverzekering

Rechtsbijstandsverzekering

Uw gezin goed beschermd

De voordelen op een rij

Door modulaire opbouw verzekert u alleen dat wat u nodig heeft

Geen eigen risico

Mogelijkheid tot meeverzekeren van arbeidsrechtelijke zaken en/of vermogensbeheer


Waarom een rechtsbijstandsverzekering?

Een probleem met een werkgever of energieleverancier: iedereen kan in een juridisch conflict belanden. De kosten voor zo’n conflict lopen al snel hoog op. Met een rechtsbijstandsverzekering kunt u rekenen op de beste juridische hulp. Toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. 

Heeft u juridische assistentie of advies nodig? Dan biedt een rechtsbijstandverzekering van VLC & Partners uitkomst. Onze rechtsbijstandverzekering is opgebouwd uit verschillende onderdelen, zodat u zelf kunt kiezen waarvoor u wel of niet verzekerd wilt zijn. 

Daarnaast zijn ook specifieke risico’s voor (para) medici en management B.V. mee te verzekeren.Rechtsbijstandsverzekering modules

Een rechtsbijstandverzekering biedt u de zekerheid van deskundige juridische hulp en voorkomt de hoge kosten van een juridische procedure.

 

Verkeer 
Met de Module Verkeer bent u niet alleen verzekerd als automobilist, maar ook als voetganger of als fietser en zelfs op de skipiste. 


Consument & Wonen 
Met de module Consument & Wonen bent u verzekerd voor conflicten omtrent consumentenzaken, zoals abonnementen, aankopen via internet. Met Wonen bent u verzekerd voor conflicten over bijvoorbeeld een aankoop van een woning of een verbouwing, maar ook voor een conflict met de buren. 


Inkomen 
Arbeidsgeschillen is het meest voorkomende conflict. U kunt worden geconfronteerd met gedwongen ontslag of een functieverlaging. U kunt ook een conflict krijgen met een pensioenverstrekker of een uitkeringsinstantie. 


Fiscaal & Vermogen 
Met deze module heeft u dekking voor fiscaal- en financieel-juridische zaken. Bijvoorbeeld bij geschillen rond effectentransacties en conflicten met vermogensbeheerders of financieel adviseurs. Ook heeft u dekking voor het verweer tegenover de fiscus over een in uw ogen te hoge belastingaanslag en het bezwaar hiertegen is afgewezen. Ook juridische problemen rond de aanschaf, verkoop en gebruik van een tweede huis is inbegrepen in de dekking, inclusief problemen met makelaars, nutsbedrijven gemeentelijke en overheidsinstanties en buren.Veelgestelde vragen

Mijn bedrijf gaat fuseren, kan ik nog een verzekering afsluiten?

Nee, zodra u weet dat er iets speelt, bent u te laat met het afsluiten ervan.

Wat is eigenlijk verzekerd bij rechtsbijstandsverzekering?

Dit is afhankelijk van welke modules er verzekerd zijn. Maar u kan verzekerd zijn voor juridische bijstand voor verkeer, consument en wonen, inkomen, fiscaal en vermogen of voor onroerende zaken.

Mag ik een eigen advocaat kiezen?

Ja, dat mag.  Maar je moet dit wel eerste melden bij de verzekeraar en in overleg kun je zelf een advocaat kiezen.

Stel met ons uw rechtsbijstandverzekering samen

Mandy van Noort

Wilt u meer weten?
Mandy van Noort staat voor u klaar.

Met persoonlijke aandacht, gecombineerd met grondige kennis van zaken, bedienen wij specifieke doelgroepen gericht op de bovenkant van de markt. Ik help u graag met het zoeken naar de best passende verzekeringsoplossing!

Ad Henkelman

Wilt u meer weten?
Ad Henkelman staat voor u klaar.

Ons advies groeit mee met het aantal verzekeringen dat u bij ons afsluit. Want hoe meer bijzondere bezittingen en belevingen er bij ons in beeld zijn, hoe meer wij de samenhang van uw verzekeringspakket kunnen beoordelen. Zo zien we of er geen dubbele dekkingen zijn, zaken niet onverzekerd blijven en bij welke verzekeraar uw wensen het beste passen. Ik help u graag hiermee!