Rechtsbijstand
Rechtsbijstand
Rechtsbijstand

Rechtsbijstandsverzekering

Uw gezin goed beschermd

De voordelen op een rij

Geen eigen risico

Mogelijkheid tot meeverzekeren van arbeidsrechtelijke zaken en/of vermogensbeheer

Door modulaire opbouw verzekert u alleen dat wat u nodig heeft

Waarom een rechtsbijstandsverzekering?

Hebt u juridische assistentie of advies nodig? Dan biedt een rechtsbijstandverzekering uitkomst. Onze rechtsbijstandverzekering is opgebouwd uit verschillende onderdelen, zodat u zelf kunt kiezen waarvoor u wel of niet verzekerd wilt zijn. 

Daarnaast zijn ook specifieke risico’s voor (para) medici en management B.V. mee te verzekeren.

Rechtsbijstandsverzekering

Een rechtsbijstandverzekering biedt u de zekerheid van deskundige juridische hulp en voorkomt de hoge kosten van een juridische procedure. 


• Verkeer
Met de Module Verkeer bent u niet alleen verzekerd als automobilist, maar ook als voetganger of als fietser en zelfs op de skipiste. 

• Consument & Wonen
Met de module Consument & Wonen bent u verzekerd voor conflicten omtrent consumentenzaken, zoals abonnementen, aankopen via internet. Met Wonen bent u verzekerd voor conflicten over bijvoorbeeld een aankoop van een woning of een verbouwing, maar ook voor een conflict met de buren.

• Inkomen 
Arbeidsgeschillen is het meest voorkomende conflict. U kunt worden geconfronteerd met gedwongen ontslag of een functieverlaging. U kunt ook een conflict krijgen met een pensioenverstrekker of een uitkeringsinstantie.

• Fiscaal & Vermogen
Met deze module heeft u dekking voor fiscaal- en financieel-juridische zaken. Bijvoorbeeld bij geschillen rond effectentransacties en conflicten met vermogensbeheerders of financieel adviseurs.

Ook heeft u dekking voor het verweer tegenover de fiscus over een in uw ogen te hoge belastingaanslag en het bezwaar hiertegen is afgewezen. Ook juridische problemen rond de aanschaf, verkoop en gebruik van een tweede huis is inbegrepen in de dekking, inclusief problemen met makelaars, nutsbedrijven gemeentelijke en overheidsinstanties en buren. 
 

Veelgestelde vragen

Mijn bedrijf gaat fuseren, kan ik nog een verzekering afsluiten?

Nee, zodra u weet dat er iets speelt, bent u te laat met het afsluiten ervan.

Kan ik een eigen advocaat inschakelen?

Dit mag, maar hiervoor gelden wel specifieke regels. Bel uw adviseur.

Wat is eigenlijk verzekerd bij rechtsbijstandsverzekering?

Dit is afhankelijk van welke modules er verzekerd zijn. Maar je kan verzekerd zijn voor juridische bijstand voor verkeer, consument en wonen, inkomen, fiscaal en vermogen of voor onroerende zaken.

Mag ik een eigen advocaat kiezen?

Ja, dat mag.  Maar je moet dit wel eerste melden bij de verzekeraar en in overleg kun je zelf een advocaat kiezen.

Aandacht voor uw persoonlijke situatie

Uw persoonlijke adviseur staat voor u klaar

Koen Hellings

Koen Hellings

Private Insurance