Financiële planning en advies
Financiële planning en advies

Financiële planning en advies

Heeft u uw inkomen voor later op orde?

De voordelen op een rij

Jaarlijkse check-up

Onafhankelijk advies

Toegespitst op uw persoonlijke wensen


Waarom financiële planning?

Een goede financiële planning wordt steeds belangrijker. U bent steeds meer zelf verantwoordelijk om zelf te zorgen voor uw inkomen na uw pensioendatum en bij eventuele calamiteiten. Ook de wetgeving op deze punten wordt steeds ingewikkelder. Versoberingen op het gebied van pensioenen, hypotheekrenteaftrek en sociale zekerheid hebben rechtstreeks invloed op uw financiële toekomst.

Wij brengen samen met u in kaart wat uw wensen en doelen zijn, of deze haalbaar zijn en aan welke aandachtspunten u moet denken. Zo komen we tot een plan waarin ook financiële en fiscale voordelen zijn opgenomen.Financieel plan

Onze adviseurs hebben alle benodigde kennis en ervaring in huis om voor u een persoonlijk financieel plan op te stellen. U kunt altijd rekenen op een volledig onafhankelijk opgesteld plan.

Financiële planning geeft inzicht tijdens uw werkende leven 
 

  • Hoe ontwikkelt mijn financiële positie zich? 
  • Laat ik mijn nabestaanden goed achter bij vroegtijdig overlijden? 
  • Zijn mijn huwelijkse voorwaarden nog wel up-to-date? 
  • Wat zijn de gevolgen van een eventuele echtscheiding? 
  • Ben ik juist verzekerd? 
  • Wat als ik arbeidsongeschikt raak?
  • Hoe ziet de toekomst van mijn bedrijf eruit?

Financiële planning geeft inzicht na uw pensionering
 

  • Hoe is mijn pensioen geregeld? 
  • Welk bedrag heb ik nodig om straks van te kunnen leven? 
  • Wat zijn de mogelijkheden met betrekking tot schenken aan mijn kinderen? 

Wij willen u graag bewust maken van deze vragen. Dit doen wij aan de hand van een door ons op te stellen financieel plan. Met dit financiële plan kijken we samen of uw financiële situatie aansluit op uw wensen en verwachtingen. We brengen daarbij financiële risico’s en kansen in beeld. Denk aan de start of beëindiging van een onderneming, een huwelijk, een nieuwe woning, een bedrijfsoverdracht, schenkingen, (vroeg)pensioen, een echtscheiding, het aflossen van een hypotheek of het verblijf in een zorginstelling.

 

Wanneer is een financieel plan belangrijk?

Een financieel plan is belangrijk op momenten waarbij uw inkomen of vermogen een grote verandering doormaakt. 

Dit zijn momenten waarbij u duidelijkheid wilt over het verloop van uw vermogen. Nu en naar de toekomst. Kunt u blijven leven zoals u dat voor ogen heeft? Of moet u daar iets voor gaan regelen?

Voordat u met pensioen gaat kunt u keuzes maken over uw pensioeninkomen. Onze pensioenadviseurs begrijpen dat de financiële aspecten van het pensioen complex kunnen zijn. De pensioenadviseurs van VLC & Partners helpen u graag.

Meer over Met pensioen
Joost Klunder

Wilt u meer weten?
Joost Klunder staat voor u klaar.

Ik breng graag samen met u in kaart wat uw wensen en doelen zijn, of deze haalbaar zijn en aan welke aandachtspunten u moet denken. Zo komen we tot een plan waarin ook financiële en fiscale voordelen zijn opgenomen. Ik help u graag met al uw vragen.

Arno van Orsouw

Wilt u meer weten?
Arno van Orsouw staat voor u klaar.

De eerste stap naar financiële rust is een planning. Samen met een financieel planner kijkt u naar uw huidige financiële situatie, uw doelen en dromen voor de komende 10 tot 20 jaar. Ik help u graag hierbij!

 

Maak een afspraak voor financiële rust

Iedereen met zijn eigen dromen, en verwachtingen naar de toekomst. Maar heeft u er al eens bij stilgestaan hoe u die gaat verwezenlijken? Een helder financieel plan geeft antwoord op deze vraag. Met een financieel plan heeft u een grondige evaluatie van uw huidige en toekomstige inkomsten- én uitgavenpatroon.  Onze adviseurs helpen u graag en zorgen voor financiële rust, nú en in de toekomst.

Tip! Een financieel plan heeft niet alleen toegevoegde waarde voor mensen met grotere vermogens. Ook bij een kleiner vermogen kunt u baat hebben bij een financieel plan.

Maak een afspraakVeelgestelde vragen

Voor wie is financiële planning geschikt?

Voor iedereen met zijn eigen dromen, en verwachtingen naar de toekomst. Een financieel plan heeft niet alleen toegevoegde waarde voor mensen met grotere vermogens. Ook bij een kleiner vermogen kunt u baat hebben bij een financieel plan.

Wat is het verschil tussen pensioenadvies en een financieel plan?

Op de pensioendatum heeft een werknemer belangrijke en ingewikkelde keuzes te maken die impact hebben op de rest van diens leven. Eenmaal gemaakte keuzes kunnen namelijk niet meer worden gewijzigd. Een pensioenadviseur informeert en adviseert u hierover. Bij een financieel plan wordt gekeken naar de inkomsten en uitgaven in bepaalde periodes in het leven. Met een financiële plan kijken we samen of uw financiële situatie aansluit op uw wensen en verwachtingen. We brengen daarbij financiële risico’s en kansen in beeld. 
 

Waarom een financiële planning?

Om goed inzichtelijk te krijgen hoe uw financiële situatie nu is en de situatie na uw pensioendatum. Met een financieel plan weet u wat u moet doen om een bepaald inkomen later te kunnen genieten. Ook krijgt u inzicht in de situatie bij arbeidsongeschiktheid en bij onverhoopt overlijden.

Wanneer is het handig om dit te doen?

Inzicht en kennis is altijd handig om te hebben als het gaat om inkomen. Een financieel plan is belangrijk op momenten waarbij uw inkomen of vermogen een grote verandering doormaakt. Denk aan de aankoop van een nieuwe woning, uw pensioen, eerder stoppen met werken, schenken aan uw kinderen, onverhoopt overlijden, een echtscheiding. Dit zijn momenten waarbij u duidelijkheid wilt over het verloop van uw vermogen.