Het managen van cyberrisico’s
Het managen van cyberrisico’s

Het managen van cyberrisico’s

Verkennen, voorkomen en waar nodig, verzekeren

De voordelen op een rij

Advies voor een plan van aanpak van cyberrisico’s

Inzicht in soort cyberrisico’s en datagegevens

Overzichtelijke rapportage van relevante cyberrisico’s

De vele gezichten van cyberrisico’s

Cybercriminaliteit is een reëel risico. De vraag is niet of, maar wanneer uw bedrijf hierdoor geraakt wordt. Organisaties en instellingen zijn dagelijks doelwit van cybercriminelen. Alles begint met bewustwording van het cyberrisico en daarnaast met het uitrollen van preventieve maatregelen zodat uw bedrijfsvoering niet in gevaar komt. Of het nu gaat om een menselijke fout van eigen personeel of een aanval van buitenaf op uw IT-systeem, de gevolgen van cyber zijn niet te onderschatten. En waar moet u dan aan denken?

  • klant- of patiëntgegevens die op straat komen te liggen
  • uw administratie die is gegijzeld door malware en dus niet toegankelijk is
  • productie die stil komt te liggen door uitval van bedrijf kritische systemen of verstoring van uw (online) dienstverlening
  • uw data wordt verhandeld
  • uw precaire situatie in landelijke dag- en opiniebladen

Onze risicomanagers kennen de gevolgen, de maatregelen en verzekeringen en brengen deze graag samen met u in kaart.Cyberrisico’s onder controle

Wij werken volgens het ‘verkennen, voorkomen en waar nodig verzekeren’ principe. Samen verkennen we de bestaande situatie. Welke cyberrisico’s bestaan er en waar bevinden zich de risico’s? Kunnen we risico’s voorkomen of beheersbaar maken? Zijn uw data goed beveiligd? Zijn uw werknemers goed geïnstrueerd hoe om te gaan met phishingmails? Door de risico’s te definiëren en aan te geven waar in uw organisatie die spelen, kunnen de juiste preventiemaatregelen worden genomen. Gaat het om technische aanpassingen of om juridische maatregelen? Door medewerkers bewust te maken van hun eigen rol, kunnen alledaagse risico’s worden verkleind. Maar ondanks alle preventiemaatregelen blijft er altijd sprake van een restrisico. Uiteindelijk bepaalt u zelf welke risico’s u kan en wil dragen.

 

Onze unieke Cyberrisico verzekeringsoplossing

Voor die risico’s die u niet wenst te dragen, bieden wij u een unieke oplossing. Onze cyberverzekering geeft dekking voor onder andere de kosten voor onderzoek, opsporing, herstel, communicatie en PR. Daarnaast is er zelfs dekking voor de eigen kosten die u maakt voor reconstructie en herstel van gegevens of het virusvrij maken van uw systeem. En misschien wel het belangrijkste onderdeel van onze cyberoplossing; uw eigen cyber incident manager, waardoor u 24/7 uur professionele begeleiding geniet bij een (vermoeden van) data-inbreuk. En dit zonder eigen risico.