Risicomanagement in de zorg
Risicomanagement in de zorg

Risicomanagement in de zorgsector

Houdt u het tempo van veranderingen bij?

De voordelen op een rij

Benchmarken

Concrete vertaling van de risico’s naar uw bedrijf

Groot klantennetwerk binnen de zorg

Kennis van alle facetten binnen de zorg

Risicoadvies op maat

Zorg: de sector die draait om privacygevoelige informatie

In de zorgsector komen risico’s voor die uniek zijn voor deze sector. Patiënten zijn mondiger, media en politiek houden de zorg in de gaten. Cyberrisico’s en de privacywetgeving zorgen voor aangescherpte processen binnen de zorg. U moet zich meer dan ooit bewijzen. Imago’s zijn kwetsbaar en de kans op aansprakelijkheidsclaims zijn groot. Door de ontwikkelingen binnen de zorgsector bent u genoodzaakt een goed doordacht risicomanagement door te voeren.

Vaak wordt risicomanagement in de zorg nog gezien als een compliance-gedreven instrument. De toezichthouders zijn veelal hierin bepalend en het beleid is gericht op het voldoen aan externe richtlijnen. Echt risicomanagement betekent echter dat risico’s weloverwogen worden genomen en deze pro-actief worden beheerst. U staat er niet alleen voor. Onze adviseurs richten zich binnen uw sector met name op instellingen binnen de GGZ, gehandicaptenzorg en ziekenhuizen. De wetten en regels van deze instellingen zijn de tweede natuur van onze adviseurs. 

 

Onze dienstverlening in de zorgsector

Onze adviseurs kennen alle facetten en het veranderende risicolandschap binnen de zorgsector. Ze zijn in staat om snel en zorgvuldig de risico’s concreet te vertalen naar uw organisatie. Hoe ze dat doen? Door ons grote klantennetwerk uit uw branche zijn wij in staat te benchmarken en u te voorzien van risicoadvies op maat.

Welke marktontwikkelingen zien wij en wat kunnen wij voor u betekenen? Denk hierbij aan ontwikkelingen zoals decentralisering, en robotisering/domotica. Op basis van een uitgebreide risicoanalyse brengen wij uw risico’s in kaart en bieden wij u een oplossing op maat. Zo helpen wij u uw risico’s te beheersen en de continuïteit van uw organisatie te borgen.