VLC-werknemersportaal
VLC-werknemersportaal

VLC-werknemersportaal

Maatwerk in pensioencommunicatie

De voordelen op een rij

24/7 beschikbaar

Beschikbaar op desktop laptop, tablet en telefoon

Eenvoudig mutaties doorgeven

Wat is het VLC-werknemersportaal?

 

Met het VLC-werknemersportaal biedt u uw werknemers een online platform waarmee de belangrijkste informatie over de pensioenregeling en de andere verzekerde arbeidsvoorwaarden bij ziekte, arbeidsongeschiktheid en overlijden is terug te vinden. De werknemer heeft via een handige app 24/7 toegang tot alle informatie. De werknemer krijgt verder persoonlijk inzicht en kan -indien gewenst- direct zijn persoonlijke keuzes doorgeven. De informatie wordt in eenvoudige heldere taal weergegeven, dus geen moeilijke termen. Dit activeert werknemers en het verhoogt de waardering.
 

Voordelen werkgever

  • Alle informatie over de verzekerde arbeidsvoorwaarden bij pensionering, ziekte, arbeidsongeschiktheid en overlijden op een centrale plaats beschikbaar.
  • Praktisch hulpmiddel dat HR ontlast bij het arbeidsvoorwaardengesprek en bij pensioengesprek bij indiensttreding, life events en pensionering.
  • Minder administratieve last, werknemers kunnen online wijzigingen doorgeven.
  • Het pensioenbewustzijn van de werknemers en daarmee de waardering van de werknemers wordt verhoogd. 
     

Voordelen werknemer

  • Eenvoudig taalgebruik, geen pensioenvaktermen.
  • Zeer toegankelijk voor alle deelnemers (24/7 beschikbaar).
  • Werknemer heeft persoonlijk inzicht.
  • Gepersonaliseerde scenario-berekeningen mogelijk.U bent voorbereid op het pensioenakkoord

Met het VLC-werknemersportaal bent u als werkgever voorbereid op de toekomst. Wij voorzien namelijk dat steeds meer werknemers behoefte krijgen aan goede communicatie. Sinds 1 januari 2014 is de AOW-ingangsleeftijd niet meer gelijk aan de pensioenleeftijd. Dit vraagt een zorgvuldige planning van de werknemer die vlak voor zijn pensioen staat. Door de invoering van het pensioenakkoord kan het pensioen opnieuw wijzigen. Met het VLC-werknemersportaal worden de toekomstige inkomsten op een heldere en eenduidige wijze gepresenteerd, daar wijzigt het pensioenakkoord niets aan. Het VLC-werknemersportaal is daarmee klaar voor de toekomst. Belangrijk is ook dat u voorbereid bent op de stijgende informatiebehoefte van uw werknemers en dat u uw werknemers eenvoudig kunt helpen met hun financiële fitheid.  

 

Praktische informatie

Om alle werknemers aan te sluiten op het VLC-werknemersportaal organiseren we interactieve bijeenkomsten. Tijdens zo’n bijeenkomst starten we met een groepspresentatie met algemene uitleg over pensioen en de andere verzekerbare arbeidsvoorwaarden. Daarna kunnen alle werknemers de app op hun telefoon of iPad installeren en hun persoonlijke gegevens laden. Deze stap zet mensen echt tot actie aan, iedereen heeft inzicht in zijn eigen persoonlijke situatie en dat maakt de interesse voor de een-op-een gesprekken over de persoonlijke situatie, veel groter.  

Na afloop van deze bijeenkomst gaat de werknemer naar huis met persoonlijk inzicht en een handige app waarmee hij op ieder gewenst moment inzicht heeft in zijn persoonlijke situatie!

 

Start demo VLC-werknemersportaal                                                                     VLC-werknemersportaal direct aanvragen


Wilt u informatie over het VLC-werknemersportaal? Neem contact op

Eric Vlietman

Wilt u meer weten?
Eric Vlietman staat voor u klaar.

Door mijn ervaring als pensioenfondsbestuurder en onderhandelaar met vakbonden en werknemers, ben ik een veelzijdig Pensioenconsultant die de complexe pensioenmaterie eenvoudig uitlegt. Met altijd een scherp oog voor de invalshoek van werknemers.