Risicomanagement in de maakindustrie
Risicomanagement in de maakindustrie

Risicomanagement in de maakindustrie

Van een risicoanalyse tot een persoonlijk en passend verzekeringsprogramma


Voorkom bedrijfsonderbreking door risicobewust te ondernemen

Een onderbreking in uw supply chain kan uw bedrijfscontinuïteit direct bedreigen en grote (financiële) schade tot gevolg hebben. Dit kan in uiterste gevallen zelfs leiden tot faillissement. 

Door nieuwe innovaties, snelle ontwikkelingen en veranderende dienstverlening of nieuwe producten merken wij dat bedrijven in de maakindustrie zich niet altijd bewust zijn van de (evoluerende) risico’s en de impact hiervan op hun organisatie. Brand en explosies zijn over het algemeen bekende risico’s, maar denk bijvoorbeeld ook aan kredietrisico’s en toeleveranciersrisico’s. En in hoeverre bent u weerbaar voor cyberincidenten en wat is de impact en het plan als het misgaat? In de maakindustrie wordt veel werk uitbesteed aan externe partners. Dat is efficiënt, maar het maakt de onderneming ook kwetsbaarder. Wat gebeurt er als een van uw toeleveranciers omvalt? Welke contractuele afspraken zijn er gemaakt? Goed risicomanagement is noodzakelijk om in control te blijven over uw supply chain. Hierover gaan wij graag met u in gesprek.

 

VLC & Partners, uw persoonlijke risicomanager

VLC & Partners is uw persoonlijk adviseur op het gebied van risicomanagement, verzuim en pensioen. We begeleiden nationaal en internationaal opererende bedrijven, door middel van een sectorale benadering, met het in kaart brengen en analyseren van risico’s. Dit doen wij onder het motto ‘verkennen, voorkomen, en waar nodig, verzekeren’. In die volgorde.  

Dit begint bij risicobewustzijn: je moet verkennen om te kunnen voorkomen. VLC & Partners kent een sectorale aanpak, waar de maakindustrie een belangrijk onderdeel van uitmaakt. De maakindustrie is een ruim begrip en daarom zijn er binnen deze sector breed opgeleide medewerkers op verschillende gebieden: van metaal- en houtverwerking tot aan food, hightech en lifescience. Met oprechte belangstelling in uw bedrijf komt een risk consultant bij u langs om inzicht te krijgen in uw organisatie en relevante risico’s. Door de onze specifieke aanpak en het begrijpen van uw supply chain kunnen zij de zorgvuldig de risico’s van uw bedrijf in kaart brengen. 

Na het bezoek voeren we een uitgebreide risicoanalyse uit, waarin de impact en waarschijnlijkheid van risico’s inzichtelijk en overzichtelijk worden gemaakt. Vervolgens beslissen wij met u samen de maatregelen: de risico’s verminderen, overdragen, accepteren of niet nemen. 

Een passend verzekeringsprogramma voor de maakindustrie

Passend verzekeren is een sluitstuk. Na de risicoanalyse zullen sommige risico’s door middel van preventieve maatregelen worden beperkt. Voor de overgebleven risico’s schrijven wij u een passend verzekeringsprogramma. Zo kunt u bij ons terecht voor:


Op het gebied van nationale en internationale verzekeringsprogramma’s adviseert VLC & Partners over de brede linie, waaronder maar niet uitsluitend: brand, machinbreuk, aansprakelijkheid, transport, cyber en fraude. Daarnaast biedt VLC & Partners ook Creditmanagement Consultancy, met focus op het gebied van debiteuren- en kredietrisico’s. Met de huidige energiecrisis, hoge grondstofprijzen, enorme inflatie, stijgende loonkosten en naschokken van corona, zullen de faillissementen naar verwachting toenemen. Onze specialisten analyseren het betalingsrisico dat uw onderneming loopt en geven een passend advies. Hierbij wordt gekeken naar het debiteurenrisico, maar bijvoorbeeld ook de gewenste financiering van het werkkapitaal. 

Maakindustrie verzekering afsluiten? Neem contact op met Wesley

Wesley Stolzenbach

Wilt u meer weten?
Wesley Stolzenbach staat voor u klaar.

Een passend verzekeringsprogramma schrijven voor uw productie-onderneming, ontwikkelde hightech-oplossing of bijzonder vastgoed. Een uitdaging die ik niet uit de weg ga, hier krijg ik juist energie van!