Risicomanagement in de handel sector
Risicomanagement in de handel sector

Risicomanagement in de handelssector

Heeft u grip op de marktontwikkelingen?

De voordelen op een rij

Benchmarken

Concrete vertaling van de risico’s naar uw bedrijf

Groot klantennetwerk binnen de handel

Kennis van alle facetten binnen de handel

Risicoadvies op maat

Uw handelsbedrijf bedrijf als intermediair tussen afnemers en leveranciers

Als groothandel bent u intermediair tussen afnemers en leveranciers. U brengt vraag en aanbod bij elkaar en vervult daarbij vaak een voorraadfunctie. De Nederlandse groothandelssector is daarin bijzonder sterk. Om uw positie in deze markt te verstevigen of te behouden, is het belangrijk dat u uw risico’s beheerst en meebeweegt met de tendensen in de markt. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe risico’s door verschuivingen in de waardeketen en de verdergaande automatisering en internationalisering.

Wij beschikken over uitgebreide kennis en ervaring in de handelssector en over mogelijkheden om zelf oplossingen te creëren om uw risico’s te beheersen. Ook helpen wij u graag met het opstellen van een bedrijfscontinuïteitsplan dat u in staat stelt adequaat te handelen en operationeel te blijven na een calamiteit.

 

Onze dienstverlening in de handelssector

Onze adviseurs kennen alle facetten binnen de handel. Ze zijn in staat om snel en zorgvuldig de risico’s concreet te vertalen naar uw bedrijf. Hoe ze dat doen? Door ons grote klantennetwerk uit uw branche zijn wij in staat te benchmarken en u te voorzien van op maat risicoadvies. Zo kunt u doen waar u goed in bent: ondernemen.

Op basis van een uitgebreide risicoanalyse brengen wij uw risico’s in kaart en bieden wij u een maatwerkoplossing. Deze oplossing kan bestaan uit een mix van middelen zoals preventiemaatregelen en verzekeringen voor schade en aansprakelijkheid. Daarnaast kunt u denken aan contract- en creditmanagement of het opstellen van een bedrijfscontinuïteitsplan. Zo helpen wij u uw risico’s te beheersen en uw bedrijfscontinuïteit te borgen.

Bert Moes

Wilt u meer weten?
Bert Moes staat voor u klaar.