Risicomanagement in Transport en Logistiek
Risicomanagement in Transport en Logistiek
Risicomanagement in Transport en Logistiek

Risicomanagement in Transport en Logistiek

Van een risico inventarisatie tot aan een passend verzekeringsadvies

 

Bewaak bedrijfscontinuïteit door uw risico’s goed te managen


De sector transport en logistiek is dynamisch, dankzij snelle marktonwikkelingen en voortdurend vernieuwende bedrijfsprocessen. Uitdagende onderwerpen zijn voor u aan de orde van de dag. Denk aan de elektrificatie van het wagenpark en de opkomst van zero-emissiezones. Ook bedrijfsrisico’s als brand, schade aan uw wagenpark en personeelsverzuim spelen altijd een rol. Of het nu gaat om kansen grijpen of risico’s afdekken: u wilt natuurlijk de continuïteit van uw bedrijf garanderen. VLC & Partners, uw persoonlijke risicomanager

Risicobewustzijn en gedegen risicomanagement zijn het startpunt voor de bedrijfscontinuïteit van uw onderneming. VLC & Partners is uw persoonlijke adviseur op het gebied van risicomanagement, verzuim en pensioen. We helpen u om grip te krijgen op uw bedrijfsrisico’s. Onder het motto ‘verkennen, voorkomen, en waar nodig, verzekeren’. In die volgorde.      
       
Om echt te weten wat er in uw bedrijf speelt, komen onze risk consultants graag bij u langs om kennis te maken. Zij kennen alle facetten in uw sector – van vrachtvervoer, groepsvervoer, en bijzonder vervoer tot aan warehouses en expedities. En ze kennen de hele waardeketen, van leverancier tot consument. Hierdoor zijn we in staat om snel en zorgvuldig uw risico’s in kaart te brengen. 

Een uitgebreide risicoanalyse maakt de impact en waarschijnlijkheid van risico’s inzichtelijk en overzichtelijk. Daarna volgen de maatregelen: de risico’s verminderen, overdragen, accepteren of niet nemen.         


Zakelijke verzekeringen in de transport en logistiek

Met goed gekozen preventiemaatregelen zijn bepaalde risico’s te beperken. Voor het afdekken van de bedrijfsrisico’s die overblijven, helpen we u met een passend verzekeringsadvies. Zo kunt u bij ons onder meer terecht voor een vrachtwagenverzekering. Met de vrachtwagenverzekering verzekert u schade die uw vrachtwagen maakt bij iemand anders. Schade aan uw eigen vrachtwagen(s) verzekeren kan ook. 

Als dé specialist in transportverzekeringen kunnen wij u hierover persoonlijk adviseren.
Daarnaast bieden we de VLC & Partners Multiline Insurance Logistiek, een verzekeringspakket op maat op het gebied van logistieke aansprakelijkheid. Dit is een alles-in-een verzekering waarbij schaderisico’s, werkgevers- en bedrijfsaansprakelijkheidsrisico in de logistieke keten gedekt zijn op één polis. 


Andere transport & logistiek verzekeringen

Container- / traileraansprakelijkheidsverzekering

Met de Container- /traileraansprakelijkheidsverzekering verzekert u schade aan aanhangers, opleggers, containers en trailers van anderen die u gebruikt. Bijvoorbeeld de schade die u veroorzaakt na een ongeluk of botsing. Wij adviseren u graag over de aansprakelijkheidsverzekering die past bij uw situatie.

Goederentransportverzekering

Met een goederentransportverzekering verzekert u de volledige waarde van de goederen tijdens het transport. Dit kan voor een eenmalig bijzonder transport. Maar ook doorlopend. Bijvoorbeeld voor  vaste transporten voor een opdrachtgever. We adviseren u graag wat voor u de beste oplossing is.

Transportaansprakelijkheid

Met een transportaansprakelijkheidsverzekering verzekert u uw aansprakelijkheid voor schade aan goederen die u vervoert. Bijvoorbeeld  bij diefstal of als de lading beschadigt vervoer of tijdens laden en lossen.

Werkmaterieelverzekering

Met een werkmaterieelverzekering verzekert u schade aan uw eigen werkmaterieel. Bijvoorbeeld schade aan uw heftruck. Maar ook de aansprakelijkheid voor schade die u met uw werkmaterieel aan anderen toebrengt kunt u verzekeren. Bijvoorbeeld letselschade bij derden. Onze Risicomanagers adviseren u graag hierover.

Eigen rijderpakket 

Eigen rijderpakket 

Eén pakket voor bedrijfs-, vervoerders- en container/traileraansprakelijkheid. Het eigen rijderpakket is een combinatie van verzekeringen die is afgestemd op de wensen van eigen rijders. Zo verzekert u uw vrachtauto, de aanhangwagen of oplegger, uw bedrijfs- en vervoerdersaansprakelijkheid, een gehuurde container of trailer en rechtsbijstand. 

✔ Volledige aansprakelijkheid tot € 2.500.000

✔ Standaard een Werelddekking

✔ Standaard cabotage meeverzekerd

✔ Gijzeling

✔ Schade aan eigen zaken is secundair meeverzekerd

✔ Opzichtschade (dus bijv. schade aan pompwagentjes, heftrucks van derden)

✔ Plotselinge milieuschade

✔ Aansprakelijkheid gevaarlijke stoffen

Bel voor meer informatie

 Maak een afspraak met onze Risicomanagers Transport.

Richard van Dijck

Wilt u meer weten?
Richard van Dijck staat voor u klaar.

Het adviseren over en het verzekeren van aan transport gerelateerde risico's is een vakgebied op zich. Of het nu om het verzekeren van risico’s rondom de vrachtwagen gaat of de risico’s die gepaard gaan met uw verantwoordelijkheid voor de goederen die u vervoert. Onze specialisten denken mee over de oplossingen. Ik help u graag!

Edwin van der Kleij

Wilt u meer weten?
Edwin van der Kleij staat voor u klaar.

De Risicomanagers Transport van VLC & Partners zijn een sterk merk in het westen van Brabant. Met Breda als thuishaven zijn we al generaties lang de vertrouwde en persoonlijke adviseur voor de transport- en logistieksector.

Charley Huizinga

Wilt u meer weten?
Charley Huizinga staat voor u klaar.

Logistieke bedrijven zijn constant bezig met het vervoeren en verplaatsen van verschillende soorten goederen, als alles in beweging is dan is er een grotere kans op schade. Dit kan in het verkeer gebeuren maar ook in de betreffende opslaglocaties.
Het is daarom van belang hier constant met je risicomanager over in gesprek te zijn en met een plan van aanpak te komen om schades zo veel mogelijk te voorkomen. Onze risicomanagers transport en logistiek kennen uw sector van binnen en buiten, interesse? Ik help u graag!
 

Wilco Klasen

Wilt u meer weten?
Wilco Klasen staat voor u klaar.

We bieden risicomanagement advies en verzekeringsoplossingen voor ondernemers die werkzaam zijn in de transport en logistieke branche. Als dé specialist in transportverzekeringen kunnen wij u hierover persoonlijk adviseren. Ik help u graag!

Bekijk het webinar: Hoe houden we e-trucks veilig?