Transport en Logistiek
Transport en Logistiek
Transport en Logistiek

Risicomanagement in Transport en Logistiek

Van een risico inventarisatie tot aan een passend verzekeringsadvies
Neem contact met ons op

Bewaak bedrijfscontinuïteit door uw risico’s goed te managen


De sector transport en logistiek is dynamisch, dankzij snelle marktonwikkelingen en voortdurend vernieuwende bedrijfsprocessen. Uitdagende onderwerpen zijn voor u aan de orde van de dag. Denk aan de elektrificatie van het wagenpark en de opkomst van zero-emissiezones. Ook bedrijfsrisico’s als brand, schade aan uw wagenpark en personeelsverzuim spelen altijd een rol. Of het nu gaat om kansen grijpen of risico’s afdekken: u wilt natuurlijk de continuïteit van uw bedrijf garanderen. VLC & Partners, uw persoonlijke risicomanager


Risicobewustzijn en gedegen risicomanagement zijn het startpunt voor de bedrijfscontinuïteit van uw onderneming. VLC & Partners is uw persoonlijke adviseur op het gebied van risicomanagement, verzuim en pensioen. We helpen u om grip te krijgen op uw bedrijfsrisico’s. Onder het motto ‘verkennen, voorkomen, en waar nodig, verzekeren’. In die volgorde.      
       
Om echt te weten wat er in uw bedrijf speelt, komen onze risk consultants graag bij u langs om kennis te maken. Zij kennen alle facetten in uw sector – van vrachtvervoer, groepsvervoer, en bijzonder vervoer tot aan warehouses en expedities. En ze kennen de hele waardeketen, van leverancier tot consument. Hierdoor zijn we in staat om snel en zorgvuldig uw risico’s in kaart te brengen. 

Een uitgebreide risicoanalyse maakt de impact en waarschijnlijkheid van risico’s inzichtelijk en overzichtelijk. Daarna volgen de maatregelen: de risico’s verminderen, overdragen, accepteren of niet nemen.         
 Zakelijke verzekeringen in de transport en logistiek


Met goed gekozen preventiemaatregelen zijn bepaalde risico’s te beperken. Voor het afdekken van de bedrijfsrisico’s die overblijven, helpen we u met een passend verzekeringsadvies. Zo kunt u bij ons onder meer terecht voor een:

  • Vrachtwagenverzekering
  • Container-/traileraansprakelijkheidsverzekering
  • Goederentransportverzekering
  • Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering
  • Werkmateriaalverzekering


Daarnaast bieden we de VLC & Partners Multiline Insurance Logistiek, een verzekeringspakket op maat op het gebied van logistieke aansprakelijkheid. Dit is een alles-in-een verzekering waarbij schaderisico’s, werkgevers- en bedrijfsaansprakelijkheidsrisico in de logistieke keten gedekt zijn op één polis. 

 

Bekijk het webinar: Hoe houden we e-trucks veilig? 

 

Bekijk webinar

 

Meer informatie

Aandacht voor uw persoonlijke situatie

Uw persoonlijke adviseur staat voor u klaar

Kees Boot

Kees Boot

Risicomanagement