Ziektewet en WGA
Ziektewet en WGA

Ziektewet en WGA

De financieringswijze is waar uw financiële verantwoordelijkheid en verzuim samen komen

De voordelen op een rij

Eigenrisicodrager: meer regie en lagere verzuimkosten

Eigenrisicodrager: verantwoordelijk en actief betrokken bij re-integratie

UWV: gemak maar risico van hogere verzuimkosten

UWV: weinig verantwoordelijkheid en invloed bij re-integratie

De kosten van verzuim en arbeidsongeschiktheid

 

Een passende financiering van het WGA en ziektewetrisico draagt bij aan de continuïteit en flexibiliteit van uw organisatie. Als werkgever draagt u de financiële verantwoordelijkheid voor de eerste twee jaar van verzuim (Ziektewet) en vervolgens voor maximaal 10 jaar WGA-uitkering (12-jaarsrisico). Dit geldt zowel voor uw vaste als (fl)ex-medewerkers en ongeacht uw financieringskeuze. De financiering van de Ziektewet en de WGA kan op twee manieren worden geregeld. Via het UWV of door het risico zelf te dragen. Onze adviseurs helpen u bij het maken van een passende financieringskeuze: één die aansluit op uw bedrijfssituatie, wensen en behoeften.

 

Kies de financieringswijze die bij u en uw bedrijf past

Uw financieringskeuze bepaalt niet alleen de mate van verantwoordelijkheid die u draagt, maar ook de mate waarin u invloed kunt uitoefenen op het 12-jaarsrisico. Kiest u voor verzekeren via het UWV? Dan is het UWV (financieel) verantwoordelijk voor de re-integratie van uw zieke werknemers. U kunt zelf weinig grip uitoefenen op het re-integratietraject. Kiest u voor eigenrisicodragerschap? Dan heeft u de re-integratie zélf in de hand. Hierdoor heeft u de mogelijkheid uw zieke werknemers actiever te begeleiden en te re-integreren. Zo houdt u zelf de regie en kunt u invloed uitoefenen op verzuim(kosten).

Onze adviseurs maken graag voor u inzichtelijk wat de financiële en organisatorische consequenties zijn van de financieringskeuze voor het Ziektewet- en WGA-risico.