Collectieve zorgverzekering
Collectieve zorgverzekering
Collectieve zorgverzekering

Een gezonde organisatie en goed werkgeverschap

Collectieve zorgverzekering

De voordelen op een rij

Grip op uw verzuim

Goede (aanvullende) verzekering met korting voor uw werknemers

Welke collectieve zorgaanbieder past het beste bij uw bedrijf?

De collectieve zorgverzekering is voor werkgevers een steeds belangrijker middel om verzuim tegen te gaan. Door te investeren in preventie en een gezond werkklimaat bevordert u de gezondheid van uw werknemers. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden. Hierbij zoeken wij naar aansluiting van het zorgaanbod van de verzekeraars met het soort verzuim binnen uw bedrijf. Onze adviseur bepaalt samen met u welke preventieprogramma’s en onderdelen van de zorgverzekering er voor u toe doen. Verzuim kunt u niet volledig voorkomen, maar met een slimme aanpak kunt u uw verzuim wel verlagen.

Passende zorgverzekering

Het belang van een gezonde organisatie neemt toe door ontwikkelingen als  vergrijzing en de verhoogde pensioenleeftijd en een toename van werkstress en burnout. In de basisverzekering zit onvoldoende arbeidsgerelateerde zorg, zoals psychologische zorg en fysiotherapie, terwijl dit belangrijke verzuim oorzaken zijn. Wij kunnen u helpen dit zo binnen uw collectieve zorgverzekering in te richten, dat uw medewerkers geen zorg mijden.   Of er nu sprake is van kort verzuim of blijvende arbeidsongeschiktheid, het zorgaanbod van de verzekeraar is belangrijk voor de gezondheid binnen uw organisatie.

Uw werknemer betaalt minder voor de collectieve zorgverzekering, zeker wanneer u bereidt bent om bij deelname een werkgeversbijdrage te geven. Bijkomend voordeel is dat dit een positief effect heeft op de tevredenheid van uw medewerkers.   

In 2019 is ruim 65% van de Nederlanders verzekerd in een collectieve zorgverzekering, waarvan het overgrote deel gebruik maakt van het aanbod via de werkgever. In het verleden zijn collectieve zorgverzekeringen vooral gesloten voor het premievoordeel. Tegenwoordig is de toegevoegde waarde op het gebeid van verzuim in toenemende mate een belangrijk selectiecriterium.  Het is verstandig na te gaan of de bestaande verzekering nog past bij uw wensen. Als u op dit moment nog geen collectieve zorgverzekering aanbiedt aan uw medewerkers, is dit een prima moment om hierop actie te nemen.

 

Een zorgverzekering regelt u snel

Hoe zorgt u ervoor dat u de zorgverzekeraar kiest die bij uw onderneming past én voor uw medewerkers en hun partners interessant is? Hoe regelt u interventies, preventie- en gezondheidsprogramma’s en andere diensten die aansluiten bij de behoefte van uw werknemers? Hoe informeert u uw werknemers en tot slot, hoe zorgt u voor een hoge deelnamegraad?

Wij adviseren u graag over een passende zorgverzekering, een veiligere en gezondere werkomgeving en de vitaliteit van uw werknemers.  Jaarlijks vergelijken wij de belangrijkste zorgverzekeraars. Dit doen wij niet zoals veel vergelijkingssites alleen op basis van de bruto premies (zonder collectiviteitskorting), maar wij kijken naar de netto premies (inclusief collectiviteitskorting) en de meest gekozen aanvullende pakketten.

Bekijk het CZ collectieve zorg aanbod

Onze klanten vertellen

Nieuwsgierig naar de verhalen van onze klanten over ondernemen en risico's die daarbij horen?
Bekijk dan onze cases.

Aandacht voor uw persoonlijke situatie

Uw persoonlijke adviseur staat voor u klaar

Henny Versteeg

Henny Versteeg

Employee Benefits