Wat als verzuim u geen kopzorgen geeft?

Wat als verzuim u geen kopzorgen geeft?

Loop voorop. Kijk vooruit.

Check uw premie

Doe de gratis premiecheck

Bespaar op uw verzuimkosten! Gemiddeld besparen onze klanten 20% op hun verzuimpremie

Besparen op uw verzekeringspremie doet u in drie stappen:

 1. Vergelijk uw premie Bespaar in 3 stappen
 2. Vraag offerte aan Binnen 15 minuten een op maat gemaakte offerte
 3. Vraag verzekering aan Binnenkort beschikbaar.

Heeft u tussentijds vragen of wilt u een medewerker van VLC & Partners spreken, dan kunt u altijd contact opnemen: 073 – 692 48 63.

De verzuimverzekering

Een verzuimverzekering verkleint de financiële impact voor uw onderneming als gevolg van ziekte van uw werknemer. Als een medewerker ziek wordt dan bent u namelijk wettelijk verplicht om maximaal twee jaar, minimaal 70% van het loon door te betalen. In veel gevallen is de loondoorbetaling zelfs 100% in het eerste jaar ziekte. Dit heeft een behoorlijke financiële impact. Niet alleen lopen uw loonkosten door, ook wordt er gedurende de periode van het ziekteverzuim niet(s) geproduceerd. De verzuimverzekeraar vergoedt, na afloop van de wachttijd (de eigenrisicoperiode), het verzekerd percentage over het loon en eventueel de werkgeverslasten.
 

De voordelen van een verzuimverzekering

 • U bent verzekerd tegen de kosten loondoorbetaling bij ziekte
 • U krijgt hulp bij de preventie van verzuim
 • U krijgt hulp bij re-integratie van uw zieke medewerkers
 • U krijgt een vergoeding voor interventies voor de re-integratie van uw medewerkers
   

De verzuimaanpak van VLC & Partners

Speciaal voor kleine tot middelgrote bedrijven heeft VLC & Partners een gerichte efficiënte aanpak ontwikkeld. Het efficiënte zit met name in de integratie van de verzuimverzekering, een verzuimportaal en arbodienstverlening. Deze verzuimaanpak brengt u de volgende voordelen:

 • Eén loket en snel inzicht in de schade-uitkering
 • Maandelijkse uitbetaling van de verzuimschade
 • Poortwachtergarantie van onze arbodiensten voor sancties van het UWV als u gebruik maakt van de door ons geselecteerde arbodiensten
 • Arbo- en re-integratiediensten door gerenommeerde arbodiensten inclusief financiële bijdragen voor re-integratiemaatregelen
 • Eén meldpunt via het verzuimportaal voor de arbodienstverlening en de verzekering
 • U heeft de verzuim- en arbeidsongeschiktheidsrisico’s van het (ex) personeel in vaste- en tijdelijke dienst helder in beeld
 • U voorkomt dat risico’s onbekend zijn en er onverwacht een forse aanslag op de gedifferentieerde premies voor de Ziektewet en WIA optreden
 • Scherp actietarief arbodienstverlening
Ontdek meer


Kosten van de verzuimverzekering

De premie voor een verzuimverzekering wordt door de verzekeraar uitgedrukt in een percentage van de totale loonsom en ligt gemiddeld tussen de 1,5% en 5,5% van de totale loonsom. Bij een hoog verzuim kan dit percentage flink oplopen. Bij het vaststellen van dit percentage kijkt de verzuimverzekeraar onder meer naar de eigen risicoperiode, de sector, de werkzaamheden en de samenstelling van het personeel.
 

Bespaar tot wel 20% op uw premie

Na een (kalender)jaar stelt de verzuimverzekeraar de premie opnieuw vast. Daarbij wordt ook gekeken naar de verzuimhistorie van de onderneming én naar de totale schadelast van de verzekeraar. Uit ervaring weten wij dat het kan lonen om eens in de drie tot vijf jaar te onderzoeken of de verzuimverzekering wellicht elders goedkoper kan worden voorgezet. Via onze handige premiecheck heeft u binnen één minuut een indicatie of u hier uw kostbare tijd aan moet besteden. Gemiddeld besparen onze klanten tot wel 20% op hun premie voor de verzuimverzekering.

Verzuim(kosten)

Iedere werkgever krijgt vroeg of laat te maken met zieke medewerkers en de kosten van de loondoorbetalingsverplichting. Met een verzuimverzekering verzekert u zich tegen een deel van deze kosten. De markt van verzuimverzekeringen is echter flink in beweging. De laatste ontwikkelingen leest u in ons nieuwste e-paper Perspectief Marktscan Verzuim. Door recente premiewijzigingen kunnen er prijsverschillen zijn ontstaan. Met onze -gratis- premiecheck ontdekt u of u een marktconforme premie betaalt of dat u te veel betaalt. 

Onze consultants

Maurice van der Heijden

Wilt u meer weten?
Maurice van der Heijden staat voor u klaar.

Ik heb zo’n 25 jaar ervaring in verzekeringsland opgedaan. Ik sta klaar om uw vragen met plezier te beantwoorden.

Peter Steenbergen

Wilt u meer weten?
Peter Steenbergen staat voor u klaar.

Al ruim 25 jaar uw risicomanager voor al uw bedrijfsrisico’s.

Aandacht voor uw persoonlijke situatie

Uw persoonlijke adviseur staat voor u klaar

Daniël Rijnbeek

Daniël Rijnbeek

Employee Benefits